PORTFOLIO

Portretten

Het tekenen van portretten intrigeert mij, omdat geen gezicht hetzelfde is. Ieder gezicht heeft een bepaalde emotie en vertelt een eigen verhaal. Het is voor mij essentieel om de juiste blik en emotie van mijn onderwerp te vangen. Ik werk in zwart/grijs en wit met verschillende materialen.

De ene keer werk ik met potlood, de andere keer met aquarel, inkt, verf, houtskool, balpen of een combinatie van materialen. Ik volg hierin mijn gevoel en kijk wat past bij mijn onderwerp en op basis daarvan adviseer ik mijn opdrachtgevers.

URBAN SKETCHING

Als grafisch vormgever denk ik in beelden. Wat mijn ogen registreren, leg ik met mijn mobiel vast en fotografeer dit. Dat kan iets in de natuur zijn, maar ik raak met name geinspireerd door mooie gebouwen. Jaloers word ik van kunstenaars die met hun schetsboekjes op een bankje in een stad een mooi gebouw aan het tekenen zijn. Inspirerend vind ik het. Dus waarom zou ik niet meer doen met al die foto’s van mooie gebouwen uit mijn eigen archief? Hierdoor heb ik het urban sketching ontdekt en wissel ik het maken van portretten af met het tekenen van aangezichten van gebouwen of landschappen.