WERKWIJZE

1. Gesprek

Ik maak unieke en persoonlijke kunstwerken. Om ervoor te zorgen dat ik weet wat jij belangrijk vindt, is de eerste stap om persoonlijk contact te hebben met elkaar. Je kunt contact met mij zoeken via de website, email of telefonisch.

In een persoonlijk gesprek bespreken we samen je wensen voor jouw persoonlijke kunstwerk en bekijken we wat de mogelijkheden zijn die daarop het beste aansluiten.

Fysieke afspraken zijn alleen mogelijk in de omgeving van Málaga, Spanje.

2. foto

Ik maak mijn kunstwerken altijd op basis van een door jou aangeleverde foto. Dit kunnen een of meerdere foto’s zijn die ik vooraf beoordeel op kwaliteit en resolutie (300 dpi). Soms is de wens om van verschillende foto’s een nieuwe compositie te maken. Dit is in overleg mogelijk en kan alleen als de foto’s dit toelaten en hiervoor geschikt zijn.
Voldoet de aangeleverde foto niet aan een resolutie van 300 dpi, dan zal ik kritisch bekijken of een lagere resolutie foto ook mogelijk is om als basis te gebruiken of ik zal adviseren om een betere foto aan te leveren. Een lagere resolutie foto kan ten koste gaan van het eindresultaat.

3. Formaat

Ik maak ieder kunstwerk op vaste formaten, waarbij ik rekening houd met formaten van standaard lijsten. We overleggen samen of je in een lijst een passe-partout wilt gebruiken. Ik houd dan rekening met extra ruimte rondom het kunstwerk zodat het mooi binnen het kader van het passe-partout valt. Het daadwerkelijke kunstwerk wordt dus altijd kleiner dan het papierformaat i.v.m. extra ruimte die rondom nodig is.

Bij een kunstwerk van formaat 30 x 40 cm betekent dat het papier 30 x 40 cm is en past in een lijst van 30 x 40 cm.

Bij een kunstwerk van formaat 20 x 30 cm betekent dat het papier 20 x 30 cm is en past in een lijst van 20 x 30 cm.

Lijsten moeten zelf aangeschaft worden. In overleg en tegen meerkosten kan ik dit voor je organiseren.

4. materiaal

Ik werk met diverse materialen, zoals potlood, balpen, fineliner, inkt,  aquarelverf of verf. Meestal werk ik in zwart/wit, grijstinten en gebruik ik geen kleur. Soms maak ik een uitzondering en besluit ik kleur toe te voegen als ik denk dat het een mooier eindresultaat zal geven. Op basis van ons eerdere gesprek bepalen we ook in welk materiaal ik het kunstwerk ga realiseren en wat het beste past bij jouw wensen. Hierna kies ik dan de geschikte papiersoort die aansluit bij het materiaal.

Na deze keuzes gemaakt te hebben, ga ik met veel liefde voor je aan de slag.

5. Levering

De levertijd hangt af van een aantal externe factoren. Omdat ik in Spanje woonachtig ben, de verzendkosten hoog zijn en het risico te groot is dat het pakket met het kunstwerk kwijt kan raken, stuur ik niets per post. De eerstvolgende mogelijkheid van een verzending naar Nederland zal in onderling overleg plaatsvinden.
Houd hier vooraf rekening mee, ook als je het kunstwerk aan iemand cadeau wilt doen.

Als het kunstwerk klaar is maak ik eerst een foto en een scan op hoge resolutie. De foto van het eindresultaat stuur ik via email of WhatsApp naar je toe. Het kunstwerk wordt geïmpregneerd, ingepakt in een transparante folie, dat vervolgens wordt verpakt tussen 2 lagen karton, pakpapier en beschermende bubbelfolie.

6. Kosten

De kosten van het kunstwerk zijn altijd afhankelijk van het te realiseren onderwerp, het formaat, materiaal, papierkeuze en de gekozen stijl. De specifieke prijs wordt bepaald als we samen alle wensen en mogelijkheden hebben afgestemd en de levering hebben bepaald. Voor het starten van een kunstwerk dient er een aanbetaling van 50% te worden gedaan. Na afronden en voor het afleveren van het kunstwerk dient de overige 50% te worden voldaan. Betaling kan via een tikkie voldaan worden, of via een bankoverschrijving.

GOED OM TE WETEN

Ik behoud het recht om alle door mij gerealiseerde kunstwerken te uploaden en te delen op mijn website en social media kanalen.